30 April 2011

P'cutian d tangguhkan...keluarga d utamakan....:(

Sepatotnya cuti 3 hari ni planning nak balik sitiawan..terpaksa batal sbb ayah mertua masuk ward HKL

Kencing manisnya naik mendadak hampir kene serangan jantung...

Biasa la org tua kalau kita paksa dia ke hospital nanti sentap jer..akibatnya en.suami yg kene bahasa dgn dokter sbb lewat hantar...akibatnya aku yg sentap sbb kesian tgk en.suami kene tamparan hebat ngan dokter yg terrer itu..hehheh

Bertambah2 sentap bila tgk perangai adik beradik en.suami yg lepas tgn jer pada en.suami...kecoh jer lebih apa pun x mampu buat sebenarnya diorg itu..nak melawat ayah sendiri pun pemalas...asyik tido jer..mcm kerja membajak sawah..loteh memanjang..
Ya ampun! Bertambah dosa den arini..hehheh


Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

22 April 2011

Musang king vs Dunhill

AZ: hah! Banyak ni jer rm36....
AA: yer la...sekilo rm23..sebiji ni pun dah sekilo. lebih
AZ: rm36 ni awk makn sorg jer..(Sambil geleng pala x pueh hati)
AA: abih tu yg selalu berasap sorang2 tu ada saya kesah tak? (Dunhill)
Hari2 awak isap sorang2....ni musim musang king ni sekali sekala jer ada pun nak byk bunyi...

Sentap Mak NYAH!!!!!

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

21 April 2011

Sederhana

Hari ni poser...hb plak keje ptg..so ni jer la juadah berbuka ari ni...syukur la erk...ada gak makanan..

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Sapa dah tengok...menarik jugak la..

Sapa dah baca gosip artis kat beautiful nara..arini ada tepek kad undangan zed zaidi..ala2 facebook...apa nak herankan zaman dah berubah..hehehe

So...apa lagi pegi tgk n baca kat blog abang Nara tuh...sehari x buka blog tu...mata bley luyu..

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

Photoshop = belajo editing

 haritu aku ada beli dvd tutorial guna photoshop keluaran anak melayu kita.....yang best bagi aku
adalah semua tutorial tu dalam bahasa melayu..senang nak ikut...
 aku beli yang "koleksi terbaik"...6 in 1....utk org yg kurang mahir mmg berbaloi beli dvd ni..
yg dvd pengenalan mmg pueh hati sbb penerangan kesemua tool yg ada...lengkap..
nak beli satu persatu dvd pun ada...so ni hasil yg aku dpt buat berpandukan tutorial yg d bagi..
tu fotot perkahwinan abang haku..dah anak dua dah diorg...mlm tadi jerk baru kuar yg ke-2 tu..baby girl...
jururfoto diaorg masa ni hanya bagi foto yg x d edit langsung...sib baik bayaran ok la...

so sapa2 yg berminat boleh ler beli n belajor...yer la nak harap org lain ajor pun...tak semua boleh ajor kita dgn sabar...kang tanya banyak kali kang..boleh sentap..hahahha GUD LUCK....





20 April 2011

Testing

Testing...testing...sori blog sedang d uji...:)
Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

15 April 2011

sudah sampai...!!!

 minggu ni beli barang2 kraft online lagi..hehehe
sudah jadi habit...lepas dapat sayang nak guna..
hobi baru gamaknya.....


kali ni beli hidung jadian utk projek teady bears ..
nak cuba guna hidung ni..sebelom ni pakai jahit manual jer..
semua ni beli kat CINTAHATICRAFT

ni plak kain cotton dari TINY TINI
banyak gak kain yg coraknya menarik...geram jer tgk...rasa
nak kaut semua...)

kita tgk la hasilnya nanti...

6 April 2011

jiwa kacau-----hurrrmmmm





hurmmm....naper kita selalu nak kena jaga hati n perasaan org lain sehingga terkadang terpaksa melukakan
hati n perasaan kita sendiri.....hati kita adalah hak mutlak kita ...tp kenapa sampai ada org lain yg boleh buat sesuka hati diaorg...





"kita serupa berpijak d bumi yg sama ..namun hati ttp lain"....hari ini adalah hari yg sugul namum masih mampu
tersenyum paksa utk org lain...(





4 April 2011

USTAZ AMIRUL

sapa tgk citer ni tetiap minggu sila angkat tangan mcm usop wilcha..hahhhaha..bahana tul
usop tuh....

berbalik pada citer ustz ni...hurmm awal2 citer mmg best gak la..tp napa ending dia buat haku
keciwa.....(ker haku sorg jer yg rasa)...

(pic:dari buddiey .com)

episod last tu letih tgk c adawiyah tu..lomah semacam..yg poliknyer time laki dia nak gerak jer dia
lomah gemalai..hahahha..bak kata en.suami..tu kan pengarah suruh jer..x payah poning palo pikir logik
ker tidak...
(pic:dari buddiey.com)
tp apa pun suka barisan pelakonnya dari muda-mudi hingga yg tua2..mantap..boleh la citer ni...tp 
x bleh lawan NUR KASIH..hehhe