25 Februari 2010

Mooooodyyyyyy....:(

cuaca idak ler sepanas smlm
tp hati haku hari ini adalah...
PANAS
Emo-Corner.com - The place for emo guys and emo girls, emo hair, and emo music
semlm haku terima call dr pos m'sia
tanyer adakah haku yg bernama
TUNTEJA...heheheh...malu dowh...
mmg haku sepatutnyer terima 1 parcel
mmg haku akan kasi add umah mertua haku..sbb sana sentiasa ada org kat umah
sekali bila alamat betul..tp nama tunteja
huh..apa lagi FIL haku pun x ngaku la
parcel tu spatutnyer d terima...so arini dah janji ngan budak kaunter pos
tu nak g amik sendri...pegi la haku n my hb ke sana...
sampai jer yg tmpt nak amik tu kata..parcel haku dah kuar..hantu tul nama dah janji..so kena ler plak g tunggu d umah FIL...my hb mmg hangin dah..sbb ada benda lain nk
settle sblom dia masuk keje
bila dah sampai kat umah FIL..my FIL tu plak...
mmbebel kat sapa haku pun x tahu..sbb yg hada kat situ haku n bdk pos tu jer...
"apo lak namo tuntejo...abah x ambik la..x tahu lak namo ekau tuntejo.."
"yg abah tahu tuntejo tu kek melako yo..."
bilo lak smpai kg pandan ni haaa...bla bla bla...dia mmg kuat belebe...)
lepas tu dia buka lak citer BIL haku dah pakai kete baghu...
lagi la my hb hangin...sbbnyer hutang kat my hb x penah nak cuba bayar..tetiba pakai kete
baru...haku pun tumpang hangin....hehehe sbb duit haku pun dia penah hutang...
bukan se -rat...2 rats..tp puluhan ribu...
dulu janji nak bayar rm2 riban setahun...dah dekat 3 thn haku tunggu duit tu...
kekadang pasal hutang ni kita laki bini leh gaduh...bila kumpul reramai kat umah IL
macm nak lari2 jer dr kitaorg...geramnyer...
so mmg haku berangin jer hari ni...mcmana la cara nak mintak hutang tu balik...
kalau ikut x hormat kang haku sendri yg mintak...



19 Februari 2010

Giveaway Ke-4..

Giveaway ke 4..memang hadiah2nyer menikam jiwa kalau dapat
sampai 4 jenis hadiah yg tuan punyer blog ni nak kasi..
kalau dapat ni...mmg best..

ni sumer hadiah2 nyer...
menarikan...giveway ni start
19 feb-3 march
terbuka pada pengikut blog akak ni..


ater apa lagi jom ler cuba nasib...
jom klik
MY PASSION

haku mmg suka jalan2 kat blog akak ni
mmg kreatif akak ni..
kadang ada 'tutorial' yg berguna gak kat blog dia
so..jom reramai cuba nasib..:)

Minggu yg boring...CNY

minggu lepas sepatutnyer ada program baik punyer
sempena cuti CNY...tp last minit
my hb kene keje la plak..
haku yg mati kutu kat rumah sensorg...
nak mnjahit mood x dak..
so nonton jer la citer indon ni...
best gak layan citer ni..
sekali my hb suh plak baca buku ni..
insaf sejenak...hehehhe
bila mood nak jahit ni nak mai...
mesin dah baru ni...
my hb siap perli lagi...suar abg yg koyak ni kene tunggu
turn gak ker...hadoyaiiiii

9 Februari 2010

Jom Jahit : Pencil Roll

dapat gak join kak tini dlm
jom jahit ni....
bulan lepas hajat nak join jahit baju
kanak-kanak..tapi x trcapai hajat...
bz buat benda lain..(bz la sgttttt..:P).......TADAAAAA...
siap gak..tu pun sbb ada
'tutorial' kat blog kak tini tu...
ha...lupa nak kasitau...
kain cotton hitam putih tu adalah
hasil menang giveaway aritu dari blog

haku buat pencil roll ni kecik jer...
ada 10 kocek jer..tuk guna sendri
jadi lah....sekadar buat tuk belajar mahirkan diri
menjahit ni...
tq buat kak tini hani berusaha dia bg
kita tutorial tu..

8 Februari 2010

Giveaway Ke-3--[di*sini*hatiku*]


kali ni nak join Giveaway ni plak..
ni giveaway ke-3 la yg haku sertai...
haku mmg ada habit suker benda yg kecik2 mcm ni...
cute lor...
jom kita reramai joint Giveaway ni...
sapa yg berminat boleh g BLOG ni

Akhirnyerr...

ehemmm...masa yg d nntikan sampai gak....sepatutnyer
giliran haku adalah awal bln depan..sbb turn kak zainab bulan ni...
tp dia bermurah hati nak bg haku dulu
atas sbb2 yg ttentu..
...bagai org mngantuk d sorong bantal
haku setuju terus...hehehhhe
so ari sabtu lepas kak zila dtg la hantar ke rumah haku mesin ni...
kebetulan incheq suami x dtg d rumah krn ada kelas...
bila dia balik siap perli haku lagi.."senyum sampai ke telinga no..."
ahaksss....
kak zila ajar buat clucth ni kat haku..sesambil tunjuk penggunaan mesin la...
ermmm..setakat ni best gak mesin ni..kene la ngan regenyer...
sesiapa yg berminat nak beli secara kutu
boleh g blog kak zila...group kutu yg ke-2 dah buka...
nak beli cash pon lagi boleh...
lepas jer kak zila balik....aku cari kain yg lama2 tu..
terus cuba buat sendri...ni lah hasilnyer...
acara jahit-menjahit ni bukannyer selalu
teknikal mmg 'kelaut'
kata kak zila la...haku masih lemah lg..
sampai 2 haku cuba buat...
cuba tukar kain yg sebelah dlm
serta tambah poket kecik kt dlm...
selalu tertanyer mcmana la nak jahit beg ni..
bila dah dpt...senang jer..hehehe
thank to kak zila...
walaupun dia bz...sempat gak dia dtg umah haku
hantar n ajar jahit sekali...niat d hati nak bergambr bersama...
tp x sempat ramai sgtt org dok kejar dia...
fofular uuuu...