30 Disember 2010

Terima Kasih Malaysia

 walawei..sana sinun org dok bergosip pasal bola..
yg dulu dok kutuk2 team m'sia pun...
sekarang dah senyum2 kambing kata dah kembali menyokong...
huh...poyo..dah menang baru nak sokong..///
macam resmi lalang tul...
hehhe...aku tgk sensorg jerk kat umah sbb
en,suami adalah keje petang...
kedai2 makan area umah haku ni dah penuh dah...
baguih la penyokong mcm ni kan...

jgn bila kalah x mau sokong...
harap skuad m'sia ni akan maju lagi utk
tahun depan....

thanks jugak tuk kerajaan m'sia sbb bagi coti umum..
tp opis haku adalah x cuti...sbb nak packing barang mau pindah sudah...
harap2 boleh dpt coti ari senin.....pinggang mcm sudah
bagi isyarat mau sengal2..kepala lutut pun sudah
sakit lorrrr...terkejut semua urat2 haku...dah lama x keje berat
mcm kuli batak kata kak yati..hahahhha

Anniversary Ke-6

carian google

25hb aritu adalah hari Christmas..
dan juga adalah ulangtahun perkahwinan kami yg ke 6...
fuhhh...cepatnyer masa berlalu..
dah 6 tahun bersama en.suami...
tahun ni kami x berkesempatan nak rancang utk
bercuti kemana setelah bermacam2 dugaan tiba...

last sekali en.suami buat kejutan dgn
belanja wife dia ni g tgk boleh piala AFF kat 
stadium bukit jalil...

tp dari semi-final lawan vietnam lagi haku dok meroyan
ajak dia g tgk...tp x dapt2..
lagipun lama dah x g tgk live kat stadium...
kitaorg masuk lepas maghrib...pergh...sudah full..cari punya cari dpt seat
belakang gol..jadi la..janji dpt duduk..
best gila masa nyanyi lagu negaraku tuh..
rasa macam dah lama x nyanyi lagu tuh..
meremang2 bulu roma ahkak....hahahha
tp mmg bergema la stadium tuh

tp bak kata en.suami sbb gol yg banyak tu la
buat dia lagi suka tgk live tuh...
ok gak la cara skuad m'sia tuh main...

thanks en.suami ...lenkali pegi lagi erk..

20 Disember 2010

KISAH TREN 1

sejak 2 menjak pergi keje balik keje naik tren ni...
macam2 gelagat n perangai org haku jumpa..
banyak yg nak share kat sini pasal naik tren ni..
(ayat mcm budak nak buat karangan sewaktu coti sekolah jerk)

pagi tadi terpaksa naik tren dari hentian KL Sentral..
ni nak tunjuk bukan pasal gelagat org...
ni pasal haku dpt sample cookies dr Hotel Istana..
ini lah salah satu xtiviti yg haku suka time naik tren..
mcm2 sample dpt..dari shampoo...
minyak wangi...makanan jgn ckp la..

mungkin time ni Hotel Istana ada buat promosi kot

wokey tuh ajer nak citer...
d lain siaran kita citer pasal gelagat org dlm tren ok...

note: bak kata PM=Najib....org m'sia kita bangga bila naik trem kat luar negara..tp bila naik tren kat M'sia        ibarat ada kasta...antara 2 darjat...opps saya x kata ...dia yg kata...

17 Disember 2010

kembali kepada kehidupan harian...
terpaksa sibukkan diri....gembirakan hati
kalau tidak mesti terkenangkan arwah...

haritu..lepas keje jalan2 ngan opismate
kat wangsa walk...boleh tahan jugak la
suasananyer...

sambil mencari kedai giffy ni..
best masuk kedai giffy ni..walau pun kecik..
sbb kalau dah suka barang2 dagangannyer tentu la sonok
duk dlm kedai tuh...

haku rembat butang abjad ni...
menarik la jugak...


note : sila abaikan buku tuh..giffy x jual buku tuh..buku tu beli kek kodai buku la...



13 Disember 2010

berat mata memandang berat lagi bahu ABAH memikulnya...:(

tanggal 4hb disember...adik bongsu pulak telah
pergi meninggalkan kami...
besar sungguh dugaan yang Maha Esa bg
buat kami sekeluarga...
x dpt nak gambarkan kesayuan hati ni...tp kami kene kuat sbb
abah perlukan kekuatan dari kami...
kami tahu dia sedey teramat sgt...cuma dia sorok...
dulu jarang sekali ...malah x penah nampak abah mengalirkan air mata lelakinya..
sekarang selalu sgt air matanya mengalir..
kami tahu dia berpura2 tabah...
(arwah adik ketika ziarah kubur arwah mak)


adik pergi sbb xcident...pagi tuh...
arwah mak baru 49 hari meninggalkan kami..kini dia pulak mngikut..
tahu lah kami...arwah mak mmg syangkan kamoo...
hari tu kamoo menyiram air tahlil bersama kami atas pusara mak..
kini pusara kamoo kami sirami pula..
subhanallah...sampai hari ni..aku x dpt lupakan
kamoo..wahai adik...
kamoo kata...kamoo tunggu haku balik...
tp bila haku sampai jenazah kamoo
yg myambut aku...
kami semua akan merindui kamoo bersama arwah mak...
kami akan sentiasa mendoakan kamo sejahtera di sana...
panjang umur tunggu kami yer...
al-fatihah....

20 November 2010

Orde yg lama terbantut.....:P


punyer la lama c AZAH
ni order simple tote bag ni..baru hari ni haku dapat siapkan..
dia nak yg kosong jer sbb dia ni budak yg amat2
kretip..sbb dia nak conteng bag ni ikut suka hati dia..hehehheh


harap dia suka hasil kerjatangan haku ni..
bley order borong,,,bley ada harga rundingan

ni antara hasil keje tangan dia yg superb kretip
nak tau lebih lanjut g la blog dia

sapa ada yg berminat nak oder tote bag simple mcm tu?

bleh email haku

tunteja7630@yahoo.com





Buku Lagi....:)

smlm balik keje cadang nak g kedai GIFFY
kat wangsa walk ngan budak sakura
ni...x jadi..so pikir2 balik umah x dak sapa..en.soami balik keje
lewat lg...so singgah la kedai buku..
bila dah sampai kedai buku biaso la..
nak mmboli yo la..
dok sanun sampai lupa hari dah golap...
belek2 amik..belek2 amik..
dah lamo baru teringat duit dlm poket x banyak..
so bnyk buku yg letak balik...amik duo biji ni yo..
2 biji ni pun dah makan duit belanja haku
tuk seminggu lobih
sonyum meleret la haku..bukan hapa
ni 1st time jumpo buku buat wallet gini..kalau tak
dok tanyo org lain mano dapat boli buku2 gitu..
haramm..x ada yg nak kasitau betul2..yer la..
x semua org suka share apa yg kita adakan..
lalala...hati berbunga2..
nak buat tah bilo..dok kumpul yo..
nak cuba gak hujung minggu ni

ada yg berminat nak memiliki buku inikah?

Sambutan Raya Haji

pertama kali beraya tanpa arwah,
aku pun x amik cuti.
cukup sehari tu pun beraya dgn mertua..
sengaja aku x amik cuti..
kalau boleh x nak beraya pun

2hr sebelom raya radio ada siar lagu raya..
hati meronta2 teringat kat arwah..
ayer mata mmg x bley tahan..

aku menagis dlm tandas office....:)
bukan aku x redha perginyer arwah tp tah..sayu mengatasi segala
kekuatan yg aku hada..

teringat hari2 akhir arwah...
"lega hati mak tahun ni..mak dah buatkan haji opah kamoo"
"lama mak kumpul duit nak buat haji opah kamoo ni"

betulah tu..dia seperti tahu
yang dia sendiri akan pergi...
bakti terakhir arwah pada arwah maknyer..

23 Oktober 2010

kenangan yg tersimpan lama

sebelom balik ke KL...kami adik beradik sepakat nak kemas2 barang
arwah yg tinggal...kain baju arwah..pinggan mangkok segala la...
masa haku dok perati n kemas almari baju arwah
haku terjumpa kad klinik masa arwah ngandungkan haku
30thn yg lepas...syahduuuuuuu....
elok jerk kad ni....x dak tanda2 d makan hari @ tahun pun..
yg peliknyer kad haku jerk yg haku jumpa...
arwah kawin muda...masa ngandungkan haku umurnyer baru 26thn..
haku anak yg ke-4....
en.suami baca pun senyum jerk...aku plak mcm biasa
emo tersgt-sgtlah..meleleh ayor mata...
haku mintak izin dr abah nak simpan kad ni buat kenangan...

banyak lagi yg kami jumpa....pic zaman kecik2 yg arwah simpan
mmbuatkan haku sayu....
barag2 yg bharga arwah dah asingkan siap2..mcm dah tau2 jerk dia akan
pergi tinggalkan kami semua...

22 Oktober 2010

berakhir sebuah penderitaan....

pd 14/10/2010...mak telah d jemput pergi kepada
PENCIPTAnya...jadi berakhirlah sebuah penderitaan

hari ni genap seminggu arwah pergi...
masih terkenang2 wajahnyer...
masih terbau2 air mawar jasadnyer..walaupun haku sendri
sekarang tgh selsema...
masa haku buat n3 ttg safi rania gold tuh...arwah ada kat umah haku..
tertido demam katanyer..baru sampai dr kg dgn adik bongsu...sbb esok ada
app. ngan PPUM utk ct scan...waktu ini arwah hanyer makan sedikit sajer nasi
berkuah sup ikan yg haku buat khas tuk dia...arwah kata sakit peha n pinggang...
haku urutkan jugak...mlm biasanyer haku akan temankan dia tidor tp ntah mngapa
aku tertido d ruang tamu....sehingga subuh
senin pagi aku ,hb , kakak ke-2 yg bawak dia utk ct scan..
tp dlm kereta arwah x spt selalu..arwah asyik pejam mata...berpeluh2
tp dr mlm semlm lg haku dah perasan arwah dah ter'berak2'..

masa ctscan pun arwah x byk ckp....haku ajak dia makan dia x mao...minum pun x mao..
habis ctscan arwah balik umah kakak d bangi...hari selasa kakak call
mak meracau..."ada org ajak mak g jenjalan...tp mak x larat..."
sambil mata pejam...rabu mlm akak sulong sampai dr kg utk temankan arwah
dan jumpa doc utk review ctscan ngan doc
pg khamis dlm masa nak gerak ke sepital kakak sms mak dah x larat bangun..
aku d opis waktu tu...sedikit resah...hati x menentu...
kepala asyik ingt nak goggle mp3 surah yassin..
masuk waktu lunch...kakak dah call bagitau arwah tenat..

sampai sepital arwah tgh d cpr tuk kali ke-2...
waktu ni sedey dah x terbendung lgi...doc pun dah nasihat kata
kesian kpd arwah jikalau terpaksa cpr tuk kali ke-3...

waktu ini arwah koma...tp doc kata arwah still boleh dgr..
nurse2 yg ada dah suruh kami semua bacakan yassin @ ajarkan arwah mngucap
lebih kurang 5 lebih arwah hembus nafas yg terakhir....

allahuakbar.....dulu haku selalu terbayang dan rasa x bersedia mcmana
kalau mak @ abah haku dah x dak..kini baru haku sedar
semua itu kententuan-NYA...tidak lewat seminit mahupun cepat seminit...

aku redha....sbb aku sendri x sanggup tgk dia seksa sewaktu
rawatan chemo..ulang alik jumpa doc...ujian tu..ujian ni oleh doc pelatih...

mlm tu jugak aku,hb dan kakak sulung bersama2 jenazah pulang ke perak
merasa jugk naik van jenazah..selalu asyik tgk dlm tv jek...
al-hamdulillah...mlm tu perjalanan lancar...biasa dr bidor ke sitiawan...mlm adalah
laluan treller...mlm tuh treller semuanyer tersedia behenti bahu jalan...

kuasa-NYA...siapa yg biasa lalu jln tu..tahu la betapa treller berkuasa waktu mlm hari...
lebih kurang hampir 2 pg..kami semua selamat tiba...rumah terang benderang...
x sanggup nak tatap wajah abah...rasanyer baru 3 kali haku tgk abah menangis...

sian abah...kehilangan teman tidurnyer...teman makannyer...
lepas solat jumaat arwah d kebumikan...
kalau d kenang2kan...patot la arwah beria-ia nak langsir putih masa raya..
menagis ketika bersalaman dgn tetamu yg dtg beraya...
dgn haku sendri arwah mintak maaf sbb sangka dia mnyusahkan haku
tidak sekali mak......rupanyer raya terakhir bersama arwah

terima kasih pada yg sedekahkan al-fatihah tuk arwah d FB...
pd teman se-kg yg penah mmbesar bersama arwah....mohon ampun yer dr kami...

10 Oktober 2010

ProDuK SAFI RANIA GoLd

rasanyer semua org dah tau kot ttg produk ni..
ni produk yg ntah ke berapa kalinyer..aku cuba
sbb muka haku adalah very the sensitip.
kalau salah guna muka bukan mngelupas jerk..
siap pakej gatal..

mula2 guna mmg takuit2 la...mula2 guna pencuci
sebelom ni yg paling serasi ngan muka haku adalah..clean n clear tuh
siap ada mmber tegur

eh umur dah canggini pun pakai clean n clear lg ker..

hampeh...kulit haku aku tau la..
last2 dah dekat 2 bulan guna safi rania nih...
ermmm best sgt...
sbb musabat haku nak boh dlm blog bukan hapa..
sbb...en.suami yg tegur kulit haku..

eh muka na nampak cerah sikit la skrg..
uiii kombang kuncup hidung...sbenarnyer haku sendri pun
x perasan akan perubahan tuh..cuma perasan liang2 pori muka tuh dah makin x nampak la..

tp mmg betui pun haku dah dpt balik tone warna kulit yg sekata..
berpuas hati sgttt ngan kamoo safi rania..

skrg hanya pakai tuk yg siang jer..mlm haku sajer x pakai nak bagi kulit muka haku rehat
sikit...yer lah siang pun bukan pakai 1/2 hari jerk..
balik keje sampai umah dlm 8mlm..
so bagi la dia rehat sket..
ini la budak yg tegur kulit wife dia..)

so sapa2 yg masih tercari2 tuh..moh kita cuba safia rania..


4 Oktober 2010

Cerita Paling Sedey..spjng hampir 6thn berkahwin...

ermm canner nak mulakan n3 kali ni..mmg sedey la bg haku
sbb haku yg kene... hehehe ...

(pandai2 la korang klik kalau nak tgk)

seorg mmber.."mmber"..masa belajar dulu, sebelom ni hbungan mmg baik
x dak pun nk gadoh2 ker apa...hingga pada besday haku aritu..
dia ucap besday kat FB aku..haku dgn girangnyer mmbalas dgn..
ucapan "thanks mr.teady"...

itu adalah panggilan sejak zaman belajar lg..so bg
haku itu hanya gurauan lah...
x sangka lak..dia marah aku sehingga dia mmbalas
dia panggil aku bangsat...dan yg paling x bleh nk terima
dek naluri perempuan haku adalah
" padan muka hang...aku rasa hang mandul"
berubah muka suami aku bila baca post tu..aku jgn ckp la..
bejurai ayor mata....
rasa kaki haku layu..x mampu nk bdiri..serius mmg tu yg haku rasa
haku x mampu nak balas apa yg di makikan tu...
aku sms mmber suh baca...aku biarkan
diorg jerk yg balas makian tuh...begitu la sifat haku
kalau marah tu haku akan diamkan diri buat seketika...

2hr jugak haku bermurung....
suami haku pun x penah tuduh aku mandul..doctor pakar
sendri pun sah kan kami berdua ok.....
itu la manusiakan...lupa bila ALLAH dah lengkapkan hidup dia.
sapa yg bila usia pkahwinan dah nk masuk 3thn..x nak anak..
aku lagi la...dah hampir 6thn mesti teringgin sgt,...tp haku kene redha jugak apa yg telah
ditentukan...apa yg terjadi hanya ALLAH jer yg maha tahu..

bila ramai yg tegur dia...dia terus delete siap delete haku dr list dia lagi..
nk putus kawan gamaknyer..sebegitu sekali yer.
apalah perasaan dia masa nak chop haku mandul tu...

ini la yg d katakan sekali sekala kita kene pentingkan diri sendri dulu..
sekali sekala kene jaga hati sendri dulu
dari asyik nak jaga hati org lain..

ermmm..korang nilaikan lah sendri...
kalau korag berada kat tempat haku n suami..

sampai bila2 agaknyer haku x akan lupa...