28 Mei 2012

Setelah hampir 8 tahun berumah tangga....

Assalammualaikum...
ahaa....saja letak tajuk macam gitu..
mesti ramai ingt lain khennn...:(


tapi mmg lain dari yg lain...
berdasarkan gambar2 kat bawah ni
mmg ada kaitan dgn tajuk di atas nun..
yg 8 tahun tu adalah..ini kali pertama haku turun
sawah omak mertuo den sojak 8 tahun berumahtanggo
dongan anak ei...serius...mmg serius..
bukannya hapa...
sebenarnya rumah pusaka ni..mak mertua haku
dah bagi org sewa...sebelom ni mmg ada org lain sewa
tapi mmg jenis org yg tak tahu berkemas halaman umah so
mmg la haku takot nak turun ke sawah nun..eeee
haku mmg penakot semak samun..
tp..alhamdulillah penyewa yg kali ni mmg pembersih sikit org nya
terang benderang jadinya halaman umah pusaka mak mertua haku ni..
rasa nak balik selalu......sampai en.Suami kata.mcm zaman
dia kanak2 dulu jer..
biasa kalau balik..haku mmg jadi tuan puteri jerk..
dok tggu kat laman atas jer,,,
jadi tukang kutip duit sawah @ kutip buah-buahan kalau balik time
musim buah..
tapi balik kali ni aku sendiri 
yg ckp dgn en.Suami 'bila kita nak balik lg'
hehehhehhe...

jadi jakun sikit...hahahha
sebab kg halaman sendiri hanya ada laut n sea food
kalau kampung abah ada dusun n sungei PERAK jer
eee takot teman nak mandi sungei gitu..
x nampak dasar...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

ayoh...ahkak rasa macam nak landing jer atas padi2 tu
hehehhe....ikut kan hati mak mertua mmg x nak  bagi org sewa..
dari terbiar x dak org...nanti kutu2 kg a.k.a kacang hantu kampung
buat sarang dadah....masa x dak penyewa dulu setiap kali balik mesti
wayar2 letrik kene kebas dek kacang hantu semua

penyewa kali mmg jenis org yg senang d bawak berunding
sewa rumah pun dia bantai bayar 2 tahun punya terus
bila musim buah dia call bagitau..
kitaorg sekeluarga pun boleh bertolak ansur jugak
mana buah2 anak2 diaorg nak makan kitaorg bagi
tapi mmg x bagi jual
kalau ada org kg yg lalu lalang nak amik makan pun kitaorg bagi sedekah jer..
janji jaga rumah pusaka tu elok2...)

22 Mei 2012

BLOG 3 tahun....sudah.

Hari ini bersamaan 1 Rejab blog ahkak sudah berusia
3 tahun ' jagung '..*ohmyenglish*

terima kasih pada yg sudi 'follow' walaupun
x baca...yg baca tp x 'follow' pun
ahkak ucap terima kasih
yg sudi komen ...yg sudi komen pedas pun
ahkak redo..

yg mana komen ahkak x balas tu..
maaf  yer kekadang dah lama baru tau ada org komen...
*buta IT...org nak buat blog ahkak pun nak berblog jugak*

apa pun semoga ahkak makin rajin nak update
..........


akhir kata: sempena bersamaan dgn bulan Rejab ni...marilah kita isikan bulan mulia dgn benda2 berfaedah..semoga umur kita panjang sehingga Bulan Ramadhan...insha-ALLAH