30 Disember 2013

si burung hantu...hehehe


berminat boleh email
myhomesweethomeshop@gmail.com

27 Disember 2013

'crochet'-hobi baru

Assalammualaikum..

 lama rasanya tidak 'up-date' sebarang entri
hurmm...ini adalah satu hobi baru..mengait jarum satu.

dah paham 'fomula'2 dalam kait ni
baru dapat nak berganjak dari tahap kait bunga haritu..hehhe
masa kait bunga hari tu pun sampai bengkak2 tgn..

sekarang dah boleh mengait secara lemah lembut..heheh
ok ni smlm punya aktiviti...


 alhamdulillah..kene banyak sabar..kene selalu buat baru x lupa 'step'
yang ni kalau nak tempah pun boleh..sila lah email saya

25 November 2013

JEANS TOTE BAG

Assalammualaikum..

corak terbaru 'tote-bag' dari kain 
soft jeans..berminat boleh email saya

 beg bersaiz 'M'..boleh rujuk pada entri yg 
lepas tentang 'up-date' harga mengikut saiz..

 lapisan dalam (lining) menggunakan english cotton.
 harga

rm 25 + rm 7 (postage) = rm 32

myhomesweethomeshop@gmail.com 



 

21 November 2013

cotton canvas...

assalammmualaikum..
5 buah beg 'cotton canvas'....


 telah ditempah oleh seseorg dari melaka
tempah kali ke-2
 terima kasih kerana memberi kepercayaan terhadap
hasil 'keras-tangan' saya
 berminat boleh email
myhomesweethomeshop@gmail.com


 

19 November 2013

CANVAS TOTE BAG

Assalammualaikum..

nak jual 'canvas tote-bag' ni
satu layer ...warna krim ada sedikit bintik2 hitam

saiz 18 inch x 18 inch..(besar)
lebih kurang 46cm x 46cm
tali menggunakan tali beg biasa(polyester)

harga rm 28 + rm 6 postage = rm34
berminat boleh email 
myhomesweethomeshop@gamil.com


 

18 November 2013

20 helai 'tote beg'



 Assalammualaikum semua..
hasil rempitan minggu2 sudah..
20 helai semuanya utk 1 tuan..





 ini adalah menggunakan kain 'heavy cotton'
baru saya perasan 'heavy cooton' sekarang ni makin nipis..
tak mcm dulu2 punya kualiti..kekadang boleh buat mood jahit ni ke laut tau
kalau tgk kualiti yg kita nak tu tak sama..huhuhu

p/s : kain heavy cotton warna hitam ni dah habis stok..harap maaf..



 

6 November 2013

'UP-DATE' HARGA TOTE BAG





untuk pengetahuan semua yg berminat dengan plain tote bag
admin terpaksa 'up-date' harga baru sebab kenaikan harga kain..

SAIZ TOTE BAG

S - 15 inci tinggi (38cm) x 12 inci lebar (31cm)

M - 16 inci tinggi (42cm) x 15 inci lebar (38cm)

L - 18 inci tinggi (46cm) x 18 inci lebar(46cm)

KAIN JENIS BELACU  
 
S - 15 inci tinggi (38cm) x 12 inci lebar (31cm)
- RM 10 /PC -1 LAYER ( TIADA LAPISAN DALAM ) 
-RM 15/PC - 2 LAYER ( BERLAPIK DI DALAM DARI JENIS KAIN YG SAMA )
 
M - 16 inci tinggi (42cm) x 15 inci lebar (38cm)
- RM 12 /PC -1 LAYER ( TIADA LAPISAN DALAM ) 
-RM 18/PC - 2 LAYER ( BERLAPIK DI DALAM DARI JENIS KAIN YG SAMA )
 
KAIN 'COTTON CANVAS'
 
S - 15 inci tinggi (38cm) x 12 inci lebar (31cm)
-RM 15 /PC - 1 LAYER SHJ..SBB MATERIAL TEBAL
 
 M - 16 inci tinggi (42cm) x 15 inci lebar (38cm)
 -RM 20 /PC - 1 LAYER SHJ..SBB MATERIAL TEBAL
KAIN 'HEAVY COTTON'

S - 15 inci tinggi (38cm) x 12 inci lebar (31cm)
- RM 10 /PC -1 LAYER ( TIADA LAPISAN DALAM )
-RM 12/PC - 2 LAYER ( BERLAPIK DI DALAM ) 
 
M - 16 inci tinggi (42cm) x 15 inci lebar (38cm) 
- RM 15 /PC -1 LAYER ( TIADA LAPISAN DALAM )
-RM 20/PC - 2 LAYER ( BERLAPIK DI DALAM )
 

** TIADA ISTILAH BORONG YER...SBB SAYA BUAT PAKAI MESIN KECIK SAHAJA..PALING MAKSIMA SAYA BOLEH BUAT 1 ORDER DALAM 20PC BERGANTUNG PADA KEADAAN SEMASA..

** BEG - BEG INI SEMUA BUKAN 'READY MADE' YER...KENE TEMPAH DAHULU LA...JADI SILA BAGI SEDIKIT MASA UNTUK SAYA SIAPKAN...LEBIH KURANG 1 HINGGA 2 MINGGU UNTUK 5pc HINGGA 10pc....KALAU LEBIH KENE BERI LAGI MASA UNTUK SAYA...
jika berminat boleh email  myhomesweethomeshop@gmail.com untuk sebarang pertanyaan..jika setuju setelah perbincangan dibuat..hendaklah membuat bayaran separuh harga terlebih dahulu..(deposit)..setelah siap baru bayaran penuh dijelaskan..kerja2 memotong kain @ jahitan akan dijalankan setelah 'deposit' pihak admin terima....maaf jika ianya berbunyi agak keras..sbb hampir 10 org membuat pesanan tanpa 'deposit' tetapi bila siap pihak admin tidak dapat nak hubungi pihak tersebut...tindakan tersebut menyebabkan pihak kami mengalami sedikit kerugian....

ada pihak yang email bertanya mcm2...insyaallah saya layankan jugak..walaupun akhirnya pihak tersebut diam seribu bahasa...saya email semula pun tiada balasan..saya tidak dapat nak baca 'niat' disebalik pertanyaan2 tersebut..sbb saya pun insan biasa...CUMA saya mohon ...setuju @ tidak...nak tempah @ tidak TOLONG bagitau saya semula..itu sahaja...jikalau tidak mahu @ tak jadi membuat tempahan itu adalah kehendak masing..cuma jangan lah diam membisu...

maaf jika saya terkasar dan tersalah bahasa..

Bobbin Box









kotak untuk penyimpanan sekoci (bobbin)
25 ruang..kotak plastik..made in taiwan

harga rm15 belom masuk postage..

berminat boleh email 
myhomesweethomeshop@gmail.com
untuk pre-order...









4 November 2013

'UP-DATE' ....pilihan warna untuk plan tote bag







pilihan warna untuk 'tote bag'


sebarang pertanyaan boleh email saya

myhomesweethomeshop@gmail.com






1 Oktober 2013

McCALL,BUTTERICK AND SIMPLICITY PATTERNS



As Salam..untuk semua..
ermm..ada tak yg berminat nak beli 'pattern' jahitan ni..
ada 10 jenis 'pattern' dgn 3 jenama
semuanya adalah koleksi simpanan saya sendiri...
belum guna lagi...saya nak tolok murah2 sahaja..

rm 20 / 1 pattern
( tidak termasuk kos pos lagi..kos pos 1 pattern rm6...jika ambil semua free pos)
 jika berminat boleh email saya 
myhomesweethomeshop@gmail.com

26 September 2013

'Up-date' stok alphabet beads







As Salam semua..
hari ni nak 'update' pasal stok 'alphabet beads' ni.
alhamdulillah..ni stok yg terakhir buat tahun ni..
baru kejap tadi en.suami tolong poskan ke terengganu..
terima kasih cik ker puan nur hidayah kerana membeli dari
saya...jemput datang lagi erk...




oleh kerana cik hidayah memborong keempat-empat
warna ni..admin berbesar hati nak bagi hadiah percuma
yang tidak seberapa ni..

penyepit 'super' chomel ni..
ada 6 batang bertemakan hidupan laut...

oklah...insyallah jika ada stok lagi admin akan
'update' dlm blog..jika ramai yg berminat boleh buat pre-order..
boleh email admin...
myhomesweethomeshop@gmail.com





18 September 2013

Barut Bayi 3 saiz


 As-salam semua..
okeh ini cerita 2 minggu sudah jugak..
barut 'baby'...mmg dah niat nak bagi / jahitkan utk
kawan sepejabat tu..sbb tak tahu nak sedekah / beri hadiah apa
untuk dia dan 'baby'..harap dia suker menerima..
 saiz semua aku google jer cari..
selebihnya aku bertanya apa kawan masa edisi menjahit
kelas kak zila kasim aritu...kak irma (inas nuram)
terima kasih kak irma atas tunjuk ajar dan semangat yg akak
bagi pada saya.....
 so ini lah hasilnya...
 10 keping saiz s..10 keping saiz m dan
5 keping saiz l..

maaf mmg x amik tempahan pun...kalau ada 'readymade'
nanti aku buat jualan erk..