18 Februari 2013

wave bag

assalammualaikum.. 
mesin jahit tepi dah dapat semalam...
hasil belian secara kutu..hehehhe
beli dgan kak zilakassim

sebenarnya awal bulan januari aritu dah sampai giliran aku..
tapi tidak berkesempatan nak ambil dari kak zila..
kebetulan semalam kak zila ada buat kelas dekat area ampang
so aku pegi amik kat kelas dia..

 ini rupanya (gambar dari:google)
gambar sendiri belom sempat nak amik hehhe..
smlm masa kak zila ajar guna..mcm best..
bagi aku la yg guna kadang2 / secara kecil-kecilan..hahahha
kalau ikutkan yg industri tu la yg best...laju sampai tidak terkawal tu lah..hahha
(teringat masa pakai kat kelas 'seatea creative-bangi'...terbabas memanjang..tgk kat kedai jahit mcm senang jer..hehehhe)

dalam kelas smlm ramai yg tgh belajar cara2 nak guna
mesin sulam..(terliur jugekkk la)...tp ongkos x cukup..
tgk masa terluang pun banyak jadi terus sertai kelas
jahit 'wave bag' ni...cute takk...heheh

so sapa berminat boleh la email;

myhomesweethomeshop@gmail.com

boleh juga ke kedai comel saya.......

myhomesweethomeshop.blogspot.com

13 Februari 2013

BEKAS PENSEL UTK DIJUAL..

ada 4 buah bekas pensel 'handmade'
sebenarnya buat atas tempahan orang
sampai ke hari ini masih belom dituntut..
jadi saya terpaksa jual lah....maaf saya tidak boleh nak tunggu lama
saya hanya peniaga separuh masa.....kecil-kecilan sahaja..

jika berminat sila klik

untuk mengetahui harga

5 Februari 2013

KELAS MENJAHIT 'TEDDY BEARS'


ASSALAMMUALAIKUM..

ada tak sesiapa yg berminat nak belajar
jahit 'teddy bear' yg cute ni.. 


    pada sesiapa yg berminat boleh email 

     myhomesweethomeshop@gmail.com

jika ramai yg berminat..insha-allah..
kelas boleh bermula

4 Februari 2013

CROCHET-CEKAK RAMBUT BUNGA 3 LAYER

ASSALAMMUALAIKUM..

amik kau...kalau dah rajin tuh..sehari 2 3 kali 'update' blog
hehehehheheh

aritu dpt tempahan cekak rambut plastik ni dgn 
bunga benang kait '3 layer'

tempahan dalam kuantiti tidaklah banyak..
memadai dengan kebolehan diri



jika ada lagi yg berminat nak tempah boleh email kepada saya
tunteja7630@yahoo.com atau
myhomesweethomeshop@gmail.com


kalau nak tempah bunga sahaja tanpa cekak pun boleh...


email:
myhomesweethomeshop@gmail.com



TOTE BEG KOSONG

ASSALAMMUALAIKUM...

alhamdulillah...

berkat kesabaran serta doa..
maka tertunai lagi 1 hajat yg lama juga terpendam..
nak buka web/perniagaan online berdaftar..

dengan lafaz BISMILLAHIROHMANNIRRAHIM..
dengan rasminya 

my home sweet home shop - (002196835-U)
telah wujud...
(jemput la 'blog walking' ke sana..tp masih dlm pembinaan lg)

bersama2 ini jugak pihak admin nakjual beberapa buah tote beg
dgn harga rm8.00 satu tanpa postage
sempena pembukaan..hehehhe


ada beberapa buah 'tote beg' kosong..
( plain colour)
warna hitam n putih untuk dijual


lapisan dalam dengan kain bercorak...


sold..





ada 5 buah kesemuanya..
jika berminat sila email..myhomesweethomeshop@gmail.com
atau tunteja7630@yahoo.com




TILAM BAYI -KEKABU


ASSALAMMUALAIKUM..

hari ini nak tunjuk set tilam bayi
sebenarnya dah lama nak cuba buat tapi baru sekarang terlaksana
(byk sgguh niat nak buat kraftangan dulu2 erk)

 alhamdulillah..
pada tahun baru ni kerja2 lama terlaksana juga

set tilam ini aku beli dekat kawasan bandar baru bangi..
boleh tahan juga harganya...
tapi seronok sebab penjualnya ramah..
segala jenis kekabu dia cerita..hehehhe
cth nya berapa lama tahan isi kekabu ni..
beza kekabu kg dgn kekabu bandar..(ada ker)


macam2 lagi lah...sarung tilam dan bantal tu saja hasil kerja tangan aku

set tilam ni khas utk "x-offmate" aku..
dia sedang menunggu hari utk bersalin...
harap2 semua selamat...