30 Mei 2011

BLOG 2 tahun...sudahhh



hehehhe....terlajak jugak lagi tarikh pembabitan dlm
blog-ing ni..

salam perkenalan utk yg baru baca @ yg baru 'follow'
blog i yg x seberapa ni...
ada org kata i syok sendiri...
wat ever lah...kan
 
semoga kita semua masih bersahabat
walau d alam maya sahaja..
semoga dgn ber'blog-ing' ni dpt memberi 
sedikit menfaat pada semuanya..


25 Mei 2011

Teady Bears 7-Cik puan stoberi...


tadaaaa...bear stoberi tu dah sampai pada
cik puan dia...hehehe
soriii..sbb lewat sampai..sbb en suami
pos biasa jer..x pos laju..

lepeh tu dia kata dlm kolumpo anto by hand jer la..
baguih idea dia..itu pun kalo
dia yg offer diri dia nak hanto..ahakkss

utk cerita lanjut boleh g blog 


18 Mei 2011

Teady Bears 6


 hehehhe....hari minggu yg happy
happy sgt sampai terbuat 6 ekor bears ni

 memula beli kain ni rasa mcm
x best jer nak buat bears sbb kosong sgt kot
tp bila dah siap hurmmmm
ok la jugak....
 ni utk cik Nusya
 ni utk cik amyleen
2 utk bos kecik kat opis haku ni..
yg kaler hitam bintik merah tu utk cik puan stoberi
harap mereka berpuas hati
berminat boleh email saya.........


16 Mei 2011

Gila butang....

sekarang tgh gila beli butang...
tgk la balang kaca kat belakang tu..sudah penuh...
butang2 yg bentuk bunga sakura tu beli
siap borong lagi..kira murah jugak ngan dia tu..
yang ni lak bentuk teady..comei tak..comei tak..
yg ni borong sakan dekat
syok gila...
tp yg ketaq lutut sbb masa sampai
kat letter box office..adalah BIG BOS yg amik
dan hantar kat haku..dia siap tanya
apa yg selalu awak beli ni..
dia naik pelik selalu bungkusan mesti haku yg punyer
bukan ahmad albab yg punyer..hehehhe
tp haku x jawab pun hanya buat2 senyum kambing gurun..
(pic:dari google)

cheeeseeeee.......

15 Mei 2011

Teady Bear 5

Salam hari minggu,,harap2 hari cuti korang berlalu dgn kegembiraan..

Hari minggu haku dapat mnyiapkan 3 ekor 'teady bears' ni...

Ermm pueh hati sikit la dgn jahitan kali ni...laporan penuh menyusul esok..kalau2 blogger.com x meragam..

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

7 Mei 2011

Shoping tanpa batasan..muahahha..

Sikap yg x penah buat..shoping beg dlm sebulan sampai 4 biji...muahhahha..(Gelak jahat)...

Gila..apa salahnya kan..hadiah tuk diri sendiri..lagi pun bukan selalu tuko beg..naik koyak rabak baru belikan..

Sent by DiGi from my BlackBerry® Smartphone

3 Mei 2011

TUTORIAL BROOCH MUNGE....

wokey ....kali ini saya nak kongsi 1 ilmu kerja tangan...saya bagi free jer..ahaks..x per ilmu bila kongsi
dgn seikhlas hati..insha-ALLAH..pahala yg datang...
 ni antara bahan2 asas nak buat brooch ni....tp yg paling asas adalah tools yg menolong kita nak melilit
belakang brooch tu..senang citer nose pliers tu..yg muncung panjang tu...
 ok...mula2 susun la batu @ bunga kat pin tajam yg mcm jarum tu..susun ikut kreativiti masing2...
utk pengetahuan semua jarum ni ada banyak size...yang saya guna ni..saiz 12.5...

 so saya susun mcm ni ...bila siap jadi sebaris cam gini,,,,
 bila dah siap susun kita pergi ke step nak melilit bahagian belakang brooch tersebut...
 tu gambar nose pliers tadi....pintal jarum ke arah bawah dlm 90 darjah ok...
 kemudian lagi 90 darjah sehingga jarum tersebut ternaik ke atas ikut meliliti plier tadi sehingga terbentuk bulatan...


 ok...ini salah satu gambaran setelah 2 kali pusing menggunakan pliers tadi..utk batu sahaja tiada berbunga biasa sya guna jarum saiz 9.5...

 lepas tu buat lagi 1 pusingan...dari arah yg sama mcm tadi jugak..tp tidak la habis ke atas..
akan dpt mcm ni...so siap sudah..

tada siap sepasang....harap2 boleh faham yer langkah2 kat atas tu...kalau x paham boleh email saya atau ym saya...sekian...mudah-mudahan ilmu ini berguna utk yg berminat...:)

BROOCH MUNGE-MUNGE IN THE HOUSE...)

sila jgn terpedaya..hehehhe...tu bukan kek utk saya tp hanya beg kertas kosong...
dlmnya ada brooch munge-munge...dah lama siap cuma..x sempat nak upload...biasalah
pasaran kuantan...ada mmber mintak buatkan..
alang-alang buat tu...buat banyak terus...habiskan bunga2 yg ada....

siap packing utk d poskan...harap2 laku la semua tuh.....jap lagi haku uploadkan tutorial nak buat brooch ni..ada 2 3 org yg email nak belajar...tungguuuuuuuuu erk...