20 Disember 2012

tote beg kosong..kosong...

assalammualaikum semua..

hari ni dpt ruang sikit nak ber'blog' semula..
ni hasil rempitan hujung minggu hari tu..
rasa mcm dah lama x panas kan mesin jahit tuh..

mesti dia pun terkejut tetiba jer tuan dia yg super "M" ni
bawak dia keluar dari kotak hahahha..


 sebenar nya haritu ada seseorg oder 4 tote beg kosong jer..
sepatotnya guna heavy cotton..tp x dak stok plak
rembat jer kain canvas ni..

 rasa ketebalan sama sahaja..cuma ada bintik2 sikit kain nya..
tapi bila siap beg jadi kemas jer..
ni kain lapik dalam beg tersebut..

order 4 tote beg dan 4 pencil box..sama kaler..
sekian..harap2 lepas ni semangat nak menjahit tu dtg
dgn jayanya...:)

17 Disember 2012

SALAM.... 
maaf lama tidak dapat kemaskinikan blog.

maaf pada yg bertanya ttg buku sulaman ini..
buku sulaman ni sudah terjual...





harga asal beli :

JAHIT SULAM 1 : RM 46
rm 36 sahaja

JAHIT SULAM 2 : RM 42
rm 32 sahaja


-SOLD-


1 November 2012

Fenomena Durian Crepe..

huh !...dpt gak akhirnya
nak rasa makanan yg tgh jadi fenomena skrg ni
gila dasyat rasanya...sebelom ni kes macaroon
yg wana warni tuh....


tgk kaler kuning pembalut tu pun haku
dah gelisah..termimpi2 tgh makan durian..
hehehhhehe


google punya google dapat gak
cari yg boleh order oline siap hantar...

lega rasanya dpt makan...
sedap gilassss.....
terpaksa makan kat luar opis sbb baunya yg kuat...
takot jadi isu plak bwk raja segala buah ni ke opis..


16 Oktober 2012

Sandal utk d jual

sayang rasa nak jual...
tapi dari x pakai terperap bawah mejakan

 
SAIZ KAT SANDAL ADALAH 39 BERSAMAAN SAIZ LAPAN KOT 
BERMINAT BOLEH EMAIL 
tunteja7630@yahoo.com @ sms: 012 258 3356 
harga: RM 35 TERMASUK POSTAGE!!!!! 




 P/S: PAKAI HANYA 2 JAM SAJORK..SBB BESAR KAKI BIASA SAIZ 6 @ 7...

15 Oktober 2012

14 oktober....

14 OKTOBER 2012...

sekejap jer masa berlalu...sudah 2 tahun arwah mak tinggalkan
kitorg..tapi masih terasa seperti dia masih ada ngan abah kat kg..
huhuhuhu....
Al-Fatihah untuk arwah dan adik...

10 September 2012

BUKU SEPARUH HARGA : SULAMAN

Assalammualaikum..

kat sini saya nak 'let go' 4 jenis buku,

2 buah sulam benang
1 buah sulam 'smocking'
1 jahitan 'quilt'

terpaksa jual sbb dah lama sgt x guna...
masa terkejar2...kalau boleh nak buat semua benda tapi x berdaya..hehehheh
buku masih dalam keadaan baru...

sebenarnya buku sulam ada 3..1 lagi dah terjual..
so tinggal yg 2 jenis ni jer utk sulam benang..
mmg puas hati guna buku ni...setiap sulaman di ajar 'step by step' seperti gambar dibawah..

harga asal beli :

JAHIT SULAM 1 : RM 46
rm 36 sahaja

JAHIT SULAM 2 : RM 42
rm 32 sahaja




yang ini plak buku 
tentang jahitan smocking



JAHITAN SMOCKING : RM 38
rm 30 sahaja


KAEDAH MENJAHIT KUILT : RM37
rm 30 sahaja....



memang berbaloi kalau beli buku2 untuk rujukan.
bagi yang baru hendak mencuba pun berbaloi,,,,,

percuma!!!!!

bagi yg membeli 2 buah buku sulaman iaitu :

JAHIT SULAM 1 : RM 46
rm 36 sahaja

&

JAHIT SULAM 2 : RM 42
rm 32 sahaja


pihak kami berbesar hati untuk memberi hadiah percuma..
juga dikira barangan terpakai..tp mmg x penah guna pun...
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

taadaaaaaaaa.....


kelima-lima ram pemidang ini akan menjadi milik anda..

berminat boleh la..
email saya di.....

tunteja7630@yahoo.com

atau sms ke 012 - 258 3356
(sms jer..call payah nak angkat waktu kerja)


**** kesemua harga diatas belom termasuk kos pos lagi yer harap maklom....

p/s : sila bagi ruang untuk saya jawab email @ sms anda...x dpt la nak jawab sepantas kilat sbb buat keje craft ni secara separuh masa sahaja..harap maklum...bukan sombong yer..


31 Ogos 2012

selamat hari raya...2012


assalammualaikum...



baru dapat update ttg raya..
tahun ini ntah kenapa...hari2 akhir ramadhan hati sayu x terkata..
ntahkan teringat arwah2 @ terkenang2 ramadhan dulu2 @ sayu terkenangkan
ntahkan panjang umur utk ramadhan akan datang...
wallahualam..

al-hamdulillah jugak dpt balik kg sendiri berhari raya dgn abah..
sian abah ...raya ke-2 tanpa arwah mak...
dalam 3 beradk pompuan tu abah kata cara masakan aku sama mcm arwah
so tender masak daging kicap jatoh kat aku..kwang kwaang....

tahun ni kami semua ziarah pusara arwah mak ngan adik awal2 lagi
awal sehari sebelom raya...org kata lebih afdal...
sambutan raya kami masih ala kadar...bilangan yg berkunjung pun dah semakin
kurang...bermula dari arwah opah tiada lagi...

dulu arwah opah tinggal dgn kami sekeluarga...
jadi setiap kali raya semua saudara mara yakni...adik beradik sebelah
arwah mak akan balik jadi riuh rendah  rumah..sekarang tdk lagi
tambahan pula arwah pula tinggalkan kami...kunjungan mereka sudah berkurangan



sebagai langkah yg aku rasa betul..kakak sulong aku
ada menyuarakan pada abah..apa kata kali ni kita plak
ziarah mereka..x dpt semua kita ziarah yg mana dekat...jadi nya raya ke-2
kami beraya ke bagan serai-sg siput-pantai remis..





bila dpt berjumpa tu mula la..drama air mata keluar..hik hik..
maklomlah kalau nak jumpa biasa mmg lambat...sbbkan ziarah raya
dapat lah kita semua berjumpa....

terima kasih juga pada keluarga dari penang yg sudi dtg
bermalam kat rumah abah...lama dah x rasa mcm dulu2
nampak sgt usia dah semakin byk....hehehhhehe..

hurmmm...semoga dgn izin-NYA dapatlah berjumpa d lebaran yg mendatang...
mudah-mudahan anak2 kita x lupakan darah daging sendiri



10 Ogos 2012

RAMADHAN 2012


ALHAMDULILLAH....
masih d beri nafas utk mengharungi ramadhan yg hampir penghujungnya

ramadhan ke-2 tanpa arwah mak dan adik..
sayu hati teringatkan arwah adik...arwah mak terasa mcm ada jer
kat kampung ngan abah...:(

tahun ni dapat la 4 hari berbuka dgn abah kat kampung
tu pun rasa mcm x puas...
x puas nak mengimbas kenangan2 lampau kat kampung tuh...

betulah kata2 'imam al-ghazali'

YANG SEMAKIN JAUH DGN KITA ADALAH    ' MASA LALU'
YANG SEMAKIN DEKAT DENGAN KITA ADALAH    'KEMATIAN'



9 Ogos 2012

FELT : ALPHABET PURPLE



TERIMA KASIH PADA YG MENEMPAH..
jemput dtg lagi...hehehhe

harga promosi masih ada


2 Ogos 2012

FELT: CINTA MUKA BUKU...


UNTUK TEMPAHAN SILA EMAIL:

tunteja7630@yahoo.com


                                                                     


p/s:  sila pastikan email saya tiada .my..yer..
hanya tunteja7630@yahoo.com sahaja...

22 Julai 2012

FELT : ALPHABET UTK DIJUAL

hye semua....
dekat sini saya ingin menjual
'alphabet' dari felt
ini adalah contoh @ sebahagian dari warna2 yg ada
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

bagi pembuat kraf felt tegar
alphabet ni mmg sesuai utk anda...
malah menjimatkan masa anda utk
memotong alphabet secara manual......
bagi yg berminat boleh membuat tempahan
email kan kepada:

tunteja7630@yahoo.com

harga promosi:
1 huruf hanya rm 0.30 (tdk termasuk postage)
warna adalah random...
minima order adalah 10 huruf...