23 Oktober 2010

kenangan yg tersimpan lama

sebelom balik ke KL...kami adik beradik sepakat nak kemas2 barang
arwah yg tinggal...kain baju arwah..pinggan mangkok segala la...
masa haku dok perati n kemas almari baju arwah
haku terjumpa kad klinik masa arwah ngandungkan haku
30thn yg lepas...syahduuuuuuu....
elok jerk kad ni....x dak tanda2 d makan hari @ tahun pun..
yg peliknyer kad haku jerk yg haku jumpa...
arwah kawin muda...masa ngandungkan haku umurnyer baru 26thn..
haku anak yg ke-4....
en.suami baca pun senyum jerk...aku plak mcm biasa
emo tersgt-sgtlah..meleleh ayor mata...
haku mintak izin dr abah nak simpan kad ni buat kenangan...

banyak lagi yg kami jumpa....pic zaman kecik2 yg arwah simpan
mmbuatkan haku sayu....
barag2 yg bharga arwah dah asingkan siap2..mcm dah tau2 jerk dia akan
pergi tinggalkan kami semua...

22 Oktober 2010

berakhir sebuah penderitaan....

pd 14/10/2010...mak telah d jemput pergi kepada
PENCIPTAnya...jadi berakhirlah sebuah penderitaan

hari ni genap seminggu arwah pergi...
masih terkenang2 wajahnyer...
masih terbau2 air mawar jasadnyer..walaupun haku sendri
sekarang tgh selsema...
masa haku buat n3 ttg safi rania gold tuh...arwah ada kat umah haku..
tertido demam katanyer..baru sampai dr kg dgn adik bongsu...sbb esok ada
app. ngan PPUM utk ct scan...waktu ini arwah hanyer makan sedikit sajer nasi
berkuah sup ikan yg haku buat khas tuk dia...arwah kata sakit peha n pinggang...
haku urutkan jugak...mlm biasanyer haku akan temankan dia tidor tp ntah mngapa
aku tertido d ruang tamu....sehingga subuh
senin pagi aku ,hb , kakak ke-2 yg bawak dia utk ct scan..
tp dlm kereta arwah x spt selalu..arwah asyik pejam mata...berpeluh2
tp dr mlm semlm lg haku dah perasan arwah dah ter'berak2'..

masa ctscan pun arwah x byk ckp....haku ajak dia makan dia x mao...minum pun x mao..
habis ctscan arwah balik umah kakak d bangi...hari selasa kakak call
mak meracau..."ada org ajak mak g jenjalan...tp mak x larat..."
sambil mata pejam...rabu mlm akak sulong sampai dr kg utk temankan arwah
dan jumpa doc utk review ctscan ngan doc
pg khamis dlm masa nak gerak ke sepital kakak sms mak dah x larat bangun..
aku d opis waktu tu...sedikit resah...hati x menentu...
kepala asyik ingt nak goggle mp3 surah yassin..
masuk waktu lunch...kakak dah call bagitau arwah tenat..

sampai sepital arwah tgh d cpr tuk kali ke-2...
waktu ni sedey dah x terbendung lgi...doc pun dah nasihat kata
kesian kpd arwah jikalau terpaksa cpr tuk kali ke-3...

waktu ini arwah koma...tp doc kata arwah still boleh dgr..
nurse2 yg ada dah suruh kami semua bacakan yassin @ ajarkan arwah mngucap
lebih kurang 5 lebih arwah hembus nafas yg terakhir....

allahuakbar.....dulu haku selalu terbayang dan rasa x bersedia mcmana
kalau mak @ abah haku dah x dak..kini baru haku sedar
semua itu kententuan-NYA...tidak lewat seminit mahupun cepat seminit...

aku redha....sbb aku sendri x sanggup tgk dia seksa sewaktu
rawatan chemo..ulang alik jumpa doc...ujian tu..ujian ni oleh doc pelatih...

mlm tu jugak aku,hb dan kakak sulung bersama2 jenazah pulang ke perak
merasa jugk naik van jenazah..selalu asyik tgk dlm tv jek...
al-hamdulillah...mlm tu perjalanan lancar...biasa dr bidor ke sitiawan...mlm adalah
laluan treller...mlm tuh treller semuanyer tersedia behenti bahu jalan...

kuasa-NYA...siapa yg biasa lalu jln tu..tahu la betapa treller berkuasa waktu mlm hari...
lebih kurang hampir 2 pg..kami semua selamat tiba...rumah terang benderang...
x sanggup nak tatap wajah abah...rasanyer baru 3 kali haku tgk abah menangis...

sian abah...kehilangan teman tidurnyer...teman makannyer...
lepas solat jumaat arwah d kebumikan...
kalau d kenang2kan...patot la arwah beria-ia nak langsir putih masa raya..
menagis ketika bersalaman dgn tetamu yg dtg beraya...
dgn haku sendri arwah mintak maaf sbb sangka dia mnyusahkan haku
tidak sekali mak......rupanyer raya terakhir bersama arwah

terima kasih pada yg sedekahkan al-fatihah tuk arwah d FB...
pd teman se-kg yg penah mmbesar bersama arwah....mohon ampun yer dr kami...

10 Oktober 2010

ProDuK SAFI RANIA GoLd

rasanyer semua org dah tau kot ttg produk ni..
ni produk yg ntah ke berapa kalinyer..aku cuba
sbb muka haku adalah very the sensitip.
kalau salah guna muka bukan mngelupas jerk..
siap pakej gatal..

mula2 guna mmg takuit2 la...mula2 guna pencuci
sebelom ni yg paling serasi ngan muka haku adalah..clean n clear tuh
siap ada mmber tegur

eh umur dah canggini pun pakai clean n clear lg ker..

hampeh...kulit haku aku tau la..
last2 dah dekat 2 bulan guna safi rania nih...
ermmm best sgt...
sbb musabat haku nak boh dlm blog bukan hapa..
sbb...en.suami yg tegur kulit haku..

eh muka na nampak cerah sikit la skrg..
uiii kombang kuncup hidung...sbenarnyer haku sendri pun
x perasan akan perubahan tuh..cuma perasan liang2 pori muka tuh dah makin x nampak la..

tp mmg betui pun haku dah dpt balik tone warna kulit yg sekata..
berpuas hati sgttt ngan kamoo safi rania..

skrg hanya pakai tuk yg siang jer..mlm haku sajer x pakai nak bagi kulit muka haku rehat
sikit...yer lah siang pun bukan pakai 1/2 hari jerk..
balik keje sampai umah dlm 8mlm..
so bagi la dia rehat sket..
ini la budak yg tegur kulit wife dia..)

so sapa2 yg masih tercari2 tuh..moh kita cuba safia rania..


4 Oktober 2010

Cerita Paling Sedey..spjng hampir 6thn berkahwin...

ermm canner nak mulakan n3 kali ni..mmg sedey la bg haku
sbb haku yg kene... hehehe ...

(pandai2 la korang klik kalau nak tgk)

seorg mmber.."mmber"..masa belajar dulu, sebelom ni hbungan mmg baik
x dak pun nk gadoh2 ker apa...hingga pada besday haku aritu..
dia ucap besday kat FB aku..haku dgn girangnyer mmbalas dgn..
ucapan "thanks mr.teady"...

itu adalah panggilan sejak zaman belajar lg..so bg
haku itu hanya gurauan lah...
x sangka lak..dia marah aku sehingga dia mmbalas
dia panggil aku bangsat...dan yg paling x bleh nk terima
dek naluri perempuan haku adalah
" padan muka hang...aku rasa hang mandul"
berubah muka suami aku bila baca post tu..aku jgn ckp la..
bejurai ayor mata....
rasa kaki haku layu..x mampu nk bdiri..serius mmg tu yg haku rasa
haku x mampu nak balas apa yg di makikan tu...
aku sms mmber suh baca...aku biarkan
diorg jerk yg balas makian tuh...begitu la sifat haku
kalau marah tu haku akan diamkan diri buat seketika...

2hr jugak haku bermurung....
suami haku pun x penah tuduh aku mandul..doctor pakar
sendri pun sah kan kami berdua ok.....
itu la manusiakan...lupa bila ALLAH dah lengkapkan hidup dia.
sapa yg bila usia pkahwinan dah nk masuk 3thn..x nak anak..
aku lagi la...dah hampir 6thn mesti teringgin sgt,...tp haku kene redha jugak apa yg telah
ditentukan...apa yg terjadi hanya ALLAH jer yg maha tahu..

bila ramai yg tegur dia...dia terus delete siap delete haku dr list dia lagi..
nk putus kawan gamaknyer..sebegitu sekali yer.
apalah perasaan dia masa nak chop haku mandul tu...

ini la yg d katakan sekali sekala kita kene pentingkan diri sendri dulu..
sekali sekala kene jaga hati sendri dulu
dari asyik nak jaga hati org lain..

ermmm..korang nilaikan lah sendri...
kalau korag berada kat tempat haku n suami..

sampai bila2 agaknyer haku x akan lupa...


2 Oktober 2010

24th Sept..adalah hari lahir saya...

lama dah x update blog, dulu org ber'blog'
kamoo pun sibuk nak buat

sejak 2 menjak ni mmg tak dan
nak meng'hapdet' blog ni..

x tahu nak mula citer dr mana dah
rasa masa semakin suntuk..balik keje
dah penat...weeknd selalu x dak d rumah

24 sept. aritu adalah hari lahir haku..
tiada sambutan pun cuma terima hadiah dr
org2 tertentu sahaja...ni dari en.suami..
tQQQQQQ...
nama jerk BB..tp pakai prepaid...kalau postpaid kan best
tu la manusia x penah puas erk...

kepada yg wish kat Fb tu..terima kasih semua...
haaa...ada 1 wish yg mmbuat haku menjeruk rasa...nanti la haku buat
di n3 yg lain...makin hati jugak la...:(