31 Mac 2011

Wanita ISLAM wajib baca!!!!

ha...ni bukan nak tunjuk aku nak buat hobi baru..men"doodles" plak..
idak...yg aku gigih lukih ni nak gambarkan seseorg aku jumpa pagi tadi
masa nak naik tren kat kl sentral..aku nak tepek pic yg ori x tergamak..
yer lah aib org kan..

yang aku nak tunjuk sebenarnya cara dia berpakaian ,,,
atas dah okeh..tp nampak betis plak..mmg pelik la..kalau dia preggy 
boleh terima gak kot2 sbb perut buncit kain dia jadi tergantung..
ni tidak mmg sengaja pakai...huhhh..hamba allah tu masa pakai 
x tgk cermin ker...aku perasan ramai yg tgk geleng kepala dah..

so utk ada kene mengena dgn tajuk entri haku pagi ni sila baca kat blog bawah ni
sila ramai2 tekan bawah ni

@
kalau x bleh tekan korang google sendiri add. ni


baca habis2 n pikirkan...kalau boleh sebarkan..benda baik apa salahnya kennn
boleh LIKE kat FB jugak...


28 Mac 2011

Teady Bear-4

hurmmm....x tahu nak tulis n citer apa..
tgk pic jer lah
ada tempahan utk
buah tgn baby baru lahir..

jika tempahan adalah 
utk hadiah
paper beg tu d beri percuma....)

berminat boleh email saya

25 Mac 2011

Teady Bear-3

tadaaaaa....
lagi 2 ekor dah siap...
biru plain n kuning ada pic ayam kecik..

jahitan dah semakin kemas dari awal2 hari tu
hidung pun dah x senget lagi..hehhehe


sempat ikut i g opis hehehhe
ini tuan empunya yg kaler kuning tuh..
tersenyum lebo
so boleh agak2 tak saiz teady bear ni kan..
budak ni umur 8thn kot..

so bagi yang berminat spt biasa

email me:
tunteja7630@yahoo.com

21 Mac 2011

Felt Craft-1

ini adalah percubaan
membuat craft dari kain felt..
asalnya adalah tempahan dari off.mate utk kawan2
anak dia sempena nak tuko sekolah so nak bg cenderahati..

tp off.mate tu budget 1pc ni dlm RM1 - RM2
aku kira punya kira..ermm x dpt nak jual harga tuh..
so x jadi la dia nak upah haku buat..
seperti biasa yg berminat boleh email saya

tunteja7630@yahoo.com

18 Mac 2011

Cuti minggu ke-2 = sitiawan..

minggu sudah kami balik kampung sbb
abah beria2 nak buat kenduri tahlil..
aku balik tumpang kete akak aku..sib baik kete beso
boleh tumpang..jimat gak rasanya..hahaha

bila d kg. tu mula la teringatkan kenangan2 bersama
kedua-dua arwah...sayu hati....
nak plak kalau abah makan masakan kitaorg sambil kata
'sapa masak ni..mcm mak punya'
waaaaa...sayu hati meruntun2...
dia lagi rindu agaknya

dah 2 bulan x ziarah pusara arwah mak n adik...
cerdik anak buah tu...bila kata ini kubur opah
mesti kata bukak...dia nak tgk dlm..
yer lah..5bln sebelom arwah pergi mmg mak di rumah dia
berulang alik ke hospital..dia lah peneman arwah ..
kalau kita buka tilam yg arwah guna pun dia akan sebut..'opah' 'opah'..
sambil tepuk tilam tuh.....

:(

Teady Bear-2


Tadaa...bertambah lagi..
tp semua sudah selamat sampai pada tuannya


bergambar secara baring plak..hehehe
berminat boleh email saya...

tunteja7630@yahoo.com

17 Mac 2011

Bukan cinta gila...tapi cuti gila2...:P

wahhhh manyak lama x update blog..
budget mcm ramai yg tunggu erk...x kesah la..blog aku...
mmg aku kesah....hehehhe...x update bukan apa...laptop demam lagi..
so x dpt nak on9 kat umah..nak on9 kt opis adalah terhad...dgn keje mencurah2..
ok nak story mory ...weekend awal bulan 3 baru2 ni aku telah
membuat satu keputusan sikit punya gila dgn en.suami
dgn keputusan yg mengejut...ibarat sambil nyelam tersedak air...
aku nak hadiri kelas buat teady bear kat kelantan...tmpt yg x penah 
aku jejak...asalnyer aku berangan jer..konon2 pegi sana balik hari..
tp x sangka en,suami pun setuju...dia pun x penah jejak sana..
aku apa lagi.....lebih dr setuju la..
kitaorg laki bini pegi naik bas hari jumaat lepas keje tu...
sampai hentian putra place pun dah mcm org asing..hahahha
x penah jejak situ jugak...yer la...semua kecek kelate..
sampai sana dlm kul 6.30 pagi..pusing2 bandar KB tu sampai hari cerah..
lepas tu jumpa tandas dekat pasar siti khadijah yg boleh mandi
mandi2..tuko baju semua..baru tanya driver teksi utk cari tempat
nak belajar jahit tuh...jumpa gak akhirnya tp kene charge sampai rm10
utk pjalanan x sampai 10minit dgn alasan tu teksi bandar..bila 
tanya mmber mmg kitaorg kene 'paw'..hehehe..x per la..adat la kot utk
pengalaman pertama mjejak d sana
lepas hantar aku g kelas tuh, en.suami pegi merayau2..abih jer kelas nnti baru 
dia dtg semula...ok jugak la kelas tuh...kt kl x dpat la org nak ajar ngan harga
mcm tuh....mmg la kalau d tambah ngan tiket perjalan jadi lagi mahal..
tp teknik nak jahit tu nak tanya kat kl ni..huhhh...semua x nak ajar..semua nak jual jer
hahaha..ntah2 aku pun sama kot... 
lepas habis kelas ...kitaorg laki bini merayau pekan KB tu sementara nak tunggu
keretapi balik kl..kul 7.00mlm..tp setelah kene 'paw' tdi pagi.
kitaorg amik keputusan utk guna public transport jer..baru RM 1 ker RM 2 ajer..
hehehe..buruk pun buruk la..dpt gak keliling KB..
en.suami kagum tgk pekan KB amatlah bersihnyer...
bukan nak puji lebih tp  betui hakikat katanyer...
kat pasar siti khadijah tu biasa la..nama pun pasar..mesti la kotor sikit n ada bau macam2 kennn..
makanan pun muroh gilerssss.....
balik kl kitaorg naik keretapi.....stesen wakaf baru...masa banyak lagi so pekene satay dulu
satay ok..kuah tu bagi yg x biasa adalah kuah tu manis lor..kita biasa sini..pedas2 ken..kalau
manis pun manis kacang tu kan..ni tak..mmg manis..meremang bulu roma ahkak!!!!

walaupun manis tp perut adalah lapo..baham jugak..kasi habis
lepas baham satay en.suami lak nak makan nasi kerabu..
bising mulut dia...dah la sedap..murah sggggt na...
aku adalah dah kenyang sgt...
tadaaaa...yg biru ni masa kat kelas..yg pinkkk tu dah ada ownernyer..


bagi yg berminat bleh email saya

tunteja7630@yahoo.com