26 September 2013

'Up-date' stok alphabet beads







As Salam semua..
hari ni nak 'update' pasal stok 'alphabet beads' ni.
alhamdulillah..ni stok yg terakhir buat tahun ni..
baru kejap tadi en.suami tolong poskan ke terengganu..
terima kasih cik ker puan nur hidayah kerana membeli dari
saya...jemput datang lagi erk...




oleh kerana cik hidayah memborong keempat-empat
warna ni..admin berbesar hati nak bagi hadiah percuma
yang tidak seberapa ni..

penyepit 'super' chomel ni..
ada 6 batang bertemakan hidupan laut...

oklah...insyallah jika ada stok lagi admin akan
'update' dlm blog..jika ramai yg berminat boleh buat pre-order..
boleh email admin...
myhomesweethomeshop@gmail.com





18 September 2013

Barut Bayi 3 saiz


 As-salam semua..
okeh ini cerita 2 minggu sudah jugak..
barut 'baby'...mmg dah niat nak bagi / jahitkan utk
kawan sepejabat tu..sbb tak tahu nak sedekah / beri hadiah apa
untuk dia dan 'baby'..harap dia suker menerima..
 saiz semua aku google jer cari..
selebihnya aku bertanya apa kawan masa edisi menjahit
kelas kak zila kasim aritu...kak irma (inas nuram)
terima kasih kak irma atas tunjuk ajar dan semangat yg akak
bagi pada saya.....
 so ini lah hasilnya...
 10 keping saiz s..10 keping saiz m dan
5 keping saiz l..

maaf mmg x amik tempahan pun...kalau ada 'readymade'
nanti aku buat jualan erk..

17 September 2013

Belacu oh belacu..

 Assalam semua..
maaf lama menyepi...sebab blog yg syok sendiri ni
tetiba ada posting ntah hapa2..aku pun x tahu
mcmana boleh org lain posting sesuka hati...pening kepala nak mencari
jalan...last2 aku buat 'private' jer..tgk 2 3 hari ni...boleh ke tidak 
menyelamatkan blog 'syok sendiri' aku ni..
 2 minggu sudah 'merempit' menyiapkan tempahan
tote beg dari belacu ni..
 menjerit jugak la si 'bernina' aku tu..
hehehe...tetiba kene siapkan 45 buah beg..
hampir 2 minggu jugak la nak siakan 45 buah tu..

 ada juga yg order x faham ttg rentetan nak menyiapkan order..
ewahhh..rentetan sgttt...1 hari potong kain
1 hari aku jahit tali beg...bukan jahit sajer..sebelom jahit aku 'iron' dulu..
utk dptkan kekemasan tali...
bahagian badan beg...1 hari jahit tepi jer aku buat...
dah tu...1 hari cantumkan tali dgn beg...dah cantum terbalikkan pulak..
'iron' lg... bukan nak merungut..cuma kecik hati dgn
org2 yg x faham dgn kesusahan org lain....

 dah bagitaukan aku hanya buat secara 'part-time'
pepagi 5 hari seminggu keje kat pejabat..so balik kerja kul 530 ptg
lepas maghrib baru dpt nak masuk bilik menjahit..ada jugak yg kata x kan nak potong kain sampai 1 hari..
hah...1 hari aku tu kira dari lepas maghrib sampai kul 12mlm dik non!.
hehhe..x  dapat nak faham pun x per lah dik..ahkak buat pada mana yg paham jer lah..
maaf lah...bukan nak tolak rezeki..cuma mungkin rezeki tu
bukan utk ahkak dik!
terima kasih pada yg masih setia menempah...
mengulangi tempahan...
dan pada yg setia memahami rentetan sebuah beg ..hahahah

x lupa jugak pada yg mengucapkan ribuan terima kasih 
setelah terima bungkusan..

p/s: buat masa ni tempahan terpaksa berhenti seketika bagi menyiapkan baki tempahan yg 'pending'...email or sms masih diberi layanan..TQ






12 September 2013

Doily Paper

berminat boleh email saya

myhomesweethomeshop@gmail.com