29 Mac 2010

Pilihan 2 orang teman...


tempahan dari kawan lama jugak...
berminat boleh email haku

26 Mac 2010

new pin cushion

ini pin cushion baru haku..payah no nak duduk bangun
maklumlah tempt mnjahit ikut suka jer dlm umah ni..
ada yg besar..tp selalu tertinggal kat bawah..
so yg ni lekat kat jari
tutorial ni hasil carian cik google...erm setakat ni praktik jugak ler...

eceh..tu bukan pic nak tunjuk jenama mesin tau..x sengaja..P

23 Mac 2010

hitam putih

ni fav. kaler n motif haku
telah d tempah oleh 2 org teman lama..

lama jugak nak mencari kain ni...cuti sekolah baru2 ni..akak haku n anak2 dia dtg
berjinba di rumah haku..so sambil menyelam tuh terminum air..alang2 akak haku nak
amik kain kat jalan TAR tu..haku pun join sekali..4hr b'turut2 jadi
driver n tour guide diorg...penat tp best..hehehe

okess...siapa yg berminat boleh email saya

16 Mac 2010

Wallet Edisi Batik


berminat boleh email saya
order masih terbuka..cuma list tuk bulan depan dan seterusnyer...
bulan ni dah penuh..takut lewat terima...)

12 Mac 2010

wallet pulak


bahagian luar

wallet ni baru jer dapat buat....
bersama2 penyokong moral
yg bersama2 memikir mcmana nak terbalikkan lah...
nak lipat...thankssss...
bahagian dalam
berminat boleh email saya

8 Mac 2010

BEG.....)

dapat gak belajar buat tote beg ni...
x susah sgt...cuma leceh sikit jer...)
tote bag
17"w x 15"h x 4.5"d
heavy cotton

17"w x 15"h x 4.5"d
heavy cotton

clucth
A1
A2
A3
A4
bagi yg berminat boleh email saya


6 Mac 2010

Giveaway Ke-5

Giveaway...wanna be my hot lucky girlz?


giveaway ke-5 lima ni plak dr salah sorg yg boleh haku panggil 'sifu'
dlm bab jahit mjahit...)
hadiahnyer dress n tudung yg dlm pic kat atas tuh...
kalau rezeki menang ni..fuhh...saiz gurl2 x samo mcm 'sifu' lor...sentap tau...
buat pakai kek umah pun boleh ler...nak pakai kat luar ngan saiz badan
mcm ni...OMG...kene kuyus kan bdn sikit ler....
nyaris suar tu x masuk skali sebgi ganjaran..kalu idak..(
dah lamo nak cubo pakai baju kain jersey..x confident dgn bentuk badan sendri...
jom kita join 'GIVEAWAY' ni
x menang pun x ngaper...boleh tambah kenalan...
kalau menang i mmg x tolak..sendat pun sendat la...

5 Mac 2010

Jumaat lepas...

minggu lepas...2 hr sblom jumaat...my hb dah bg hint kt facebook..mcm nak g b'cuti
haku adalah c isteri yg x penah mnolak..hehhehhe..)
bila pagi jumaat tu haku tgk dia cool jer...
dia cuma ajak tgk gaji dia dulu...
lepas tu dia mintak baju nak g semayang jumaat
balik semayang jumaat...dia kata siap la...
nak ikut dak..jalan2 cr makan...
haku pun siap mana perlu...gaya mcm nak cuti lama jer...
rupa2nyer jalan2 cari makan kat umah mak mertua dia..a.k.a mak haku la....
huiiiii....sonyum sampai ke telinga la haku...
lama dah x balik kg haku..rindu semua...
dia pun rindu gulai kari mak haku rupanyer
panas kat sitiawan tu lagi terik dr bukit jalil ni...
hadoyaiii...kalau bulan poser ni....mmg kene kuat iman...
mak haku siap perli lagi..'org kolumpor ni dah x tahan paneh kat kg sendri...'
hehehhehhe...
3 hr kat kg makan sedap sajer la...
sonok tgk my hb makan...
ptg2 biasa ler my hb mesti ajak lepak d lumut...
bg haku tempat ni biasa jer...iyer lah..my hometown
apa2 pun haku puas balik kg kali ni...sbb tgk mak haku ada sihat sikit
mak haku kata kalau anak2 balik abah haku makan nasi bertambah...
kalau x tu..penat bhidang jer..tu belom cucu2 dia balik...

2 Mac 2010

Kelab Diet

alamak..sori terlewat 'up-date' berat terkini...
sbb keluar dr kuala lumpur...
so ni la berat terbaru saya......
64.5kg - 67kg = -2.5kg sahaja
sikitnyer turun...tgh berusaha lagi ni
menu diet saya..nasi tetap amik..
sehari 1 senduk mcm tu la...
...mula2 dulu saya cuba buat detox 1 week...
makan buah sahaja + air putih...
boleh tahan turun..lepas tu ikut nasihat yg pakar..
makan tetap makan...tp dlm kuantiti yg betul...
xcercise yg mampu buat 2 hr seminggu...(
itu sahaja...