17 September 2013

Belacu oh belacu..

 Assalam semua..
maaf lama menyepi...sebab blog yg syok sendiri ni
tetiba ada posting ntah hapa2..aku pun x tahu
mcmana boleh org lain posting sesuka hati...pening kepala nak mencari
jalan...last2 aku buat 'private' jer..tgk 2 3 hari ni...boleh ke tidak 
menyelamatkan blog 'syok sendiri' aku ni..
 2 minggu sudah 'merempit' menyiapkan tempahan
tote beg dari belacu ni..
 menjerit jugak la si 'bernina' aku tu..
hehehe...tetiba kene siapkan 45 buah beg..
hampir 2 minggu jugak la nak siakan 45 buah tu..

 ada juga yg order x faham ttg rentetan nak menyiapkan order..
ewahhh..rentetan sgttt...1 hari potong kain
1 hari aku jahit tali beg...bukan jahit sajer..sebelom jahit aku 'iron' dulu..
utk dptkan kekemasan tali...
bahagian badan beg...1 hari jahit tepi jer aku buat...
dah tu...1 hari cantumkan tali dgn beg...dah cantum terbalikkan pulak..
'iron' lg... bukan nak merungut..cuma kecik hati dgn
org2 yg x faham dgn kesusahan org lain....

 dah bagitaukan aku hanya buat secara 'part-time'
pepagi 5 hari seminggu keje kat pejabat..so balik kerja kul 530 ptg
lepas maghrib baru dpt nak masuk bilik menjahit..ada jugak yg kata x kan nak potong kain sampai 1 hari..
hah...1 hari aku tu kira dari lepas maghrib sampai kul 12mlm dik non!.
hehhe..x  dapat nak faham pun x per lah dik..ahkak buat pada mana yg paham jer lah..
maaf lah...bukan nak tolak rezeki..cuma mungkin rezeki tu
bukan utk ahkak dik!
terima kasih pada yg masih setia menempah...
mengulangi tempahan...
dan pada yg setia memahami rentetan sebuah beg ..hahahah

x lupa jugak pada yg mengucapkan ribuan terima kasih 
setelah terima bungkusan..

p/s: buat masa ni tempahan terpaksa berhenti seketika bagi menyiapkan baki tempahan yg 'pending'...email or sms masih diberi layanan..TQ






9 ulasan:

  1. Kagum nye tgk kak ana... bile la nk belajar menjahit nih..

    BalasPadam
  2. pidah...akak jahit benda yg akak suka jer...isi masa termenung sorang2...

    BalasPadam
  3. kak mcm mna nak contact akak selain dari email?

    BalasPadam
    Balasan
    1. email sahaja dik utk permulaan..sebagai rekod..

      Padam
  4. mcm mna nk contact akak selain dari email?

    BalasPadam
  5. Assalam...akak kalau nak tempah beg ni kan 1 beg harga berapa??

    BalasPadam
    Balasan
    1. waalaikummusalam...adik boleh tgk kat atas lagi entri ada update pasal harga...jika tak jumpa jugak boleh email akak..

      myhomesweethomeshop@gmail.com

      Padam
  6. Sis.. Still jual lgi tote bag kosong..??

    BalasPadam
    Balasan
    1. hai natrah...masih jual..boleh msg saya
      012 2583356

      Padam