1 Oktober 2009

Sulaman Reben...minat ker tidak ni..


tadaaa...reben dah ada mcm2 kaler..benang sulam pun dah manyak beli..tp sulaman nyer baru tahap mencuba2..hehehe..tah naper kalo g kl mesti cari benang ker reben ker..walhal tak buat lagi yg betul2..
ni hasil p'tama kali g kelas Pn Zan..kelas beginner kat kelana jaya..masa ni mmg tgh tensen keje..aku sesuka hati daftar kelas..tutup phone 1 hari..bila buka tah berapa manyak call dr bos..sok dtg keje buat muka poyo cakap ada emergency(jgn tiru aksi ni d rumah) hehehhe..
boleh tahan la blajar ngan Pn Zan ni..2nd kelas roses dkt kedai baru dia d batu caves..selesa la..banyak lagi silibus nyer..tp rasa x terkejar dah...
lepas tu haku beli buku sulaman reben lagi..rasa mcm minat jer nak buat..lepas tu beli dgn Pn Ann..dgn Pn Ann pun menarik..
penah daftar kelas Pn Ann..last minit x dpt dtg..kene denggi duk ward 5 hr..kalu ada lagi mmg minat nak g..
penah ker kedai Pn Ann d kajang..bestnyer rasa..sejuk jer mata..rambang mata pun yer
mcm2 rasa nak beli..hehhee..sesambil tu haku bawak jugak hasil tgn haku yg keras ni tuk mintak komen Pn Ann..
kembang rasa bila Pn Ann bg komen..bior pon komen dia kata jahitan haku masih kaku..tiada kelembutan.Mmg pun..pic yg bawah ni..roses tu nampak tertutup katanyer..mekacih Pn Ann..manyak jugk kit jahitan yg haku beli dr dia..langsung x berusik..beli tu masa masih berkerja.dah resign ni baru rasa nak usik2 sikit..hehhehhe
haku ada sorang mmber di kedah yg usahakan produk ni..mmg hebat tempahan yg dia dpt..buat cadar pengantin..1 set la..walhal haku g baljor berguru x jugak buat yg tuk d jual..mmber tu cuma mintak haku belikan buku dr Pn Ann jer dia study terus cr pasaran...
so tunggu rasa mood nak mnyulam dtg baru nak berusik kot..bak komen mak haku..beli barang2 gaya mcm nak buka biz sulam..hehehhe

komen my hubby plak...belajor manik..asyik g beli manik..blajor buat gelang asyik ngulang kedai batu swarovski..ni dah tambah sulam ni asyikkkkk kumpul benang...hehehhe..but i'm very the happy..

2 ulasan:

  1. mcm best je....
    haih...jgn la sy terpengaruh.... dah la sy ni gile reben... haih

    BalasPadam
  2. salaam kenalan cikanna. i datang dari laman kak nannie smocking.

    seronoknya tgk hasil kerja sulam reben tu. keep it up!

    BalasPadam