17 Mac 2011

Bukan cinta gila...tapi cuti gila2...:P

wahhhh manyak lama x update blog..
budget mcm ramai yg tunggu erk...x kesah la..blog aku...
mmg aku kesah....hehehhe...x update bukan apa...laptop demam lagi..
so x dpt nak on9 kat umah..nak on9 kt opis adalah terhad...dgn keje mencurah2..
ok nak story mory ...weekend awal bulan 3 baru2 ni aku telah
membuat satu keputusan sikit punya gila dgn en.suami
dgn keputusan yg mengejut...ibarat sambil nyelam tersedak air...
aku nak hadiri kelas buat teady bear kat kelantan...tmpt yg x penah 
aku jejak...asalnyer aku berangan jer..konon2 pegi sana balik hari..
tp x sangka en,suami pun setuju...dia pun x penah jejak sana..
aku apa lagi.....lebih dr setuju la..
kitaorg laki bini pegi naik bas hari jumaat lepas keje tu...
sampai hentian putra place pun dah mcm org asing..hahahha
x penah jejak situ jugak...yer la...semua kecek kelate..
sampai sana dlm kul 6.30 pagi..pusing2 bandar KB tu sampai hari cerah..
lepas tu jumpa tandas dekat pasar siti khadijah yg boleh mandi
mandi2..tuko baju semua..baru tanya driver teksi utk cari tempat
nak belajar jahit tuh...jumpa gak akhirnya tp kene charge sampai rm10
utk pjalanan x sampai 10minit dgn alasan tu teksi bandar..bila 
tanya mmber mmg kitaorg kene 'paw'..hehehe..x per la..adat la kot utk
pengalaman pertama mjejak d sana
lepas hantar aku g kelas tuh, en.suami pegi merayau2..abih jer kelas nnti baru 
dia dtg semula...ok jugak la kelas tuh...kt kl x dpat la org nak ajar ngan harga
mcm tuh....mmg la kalau d tambah ngan tiket perjalan jadi lagi mahal..
tp teknik nak jahit tu nak tanya kat kl ni..huhhh...semua x nak ajar..semua nak jual jer
hahaha..ntah2 aku pun sama kot... 
lepas habis kelas ...kitaorg laki bini merayau pekan KB tu sementara nak tunggu
keretapi balik kl..kul 7.00mlm..tp setelah kene 'paw' tdi pagi.
kitaorg amik keputusan utk guna public transport jer..baru RM 1 ker RM 2 ajer..
hehehe..buruk pun buruk la..dpt gak keliling KB..
en.suami kagum tgk pekan KB amatlah bersihnyer...
bukan nak puji lebih tp  betui hakikat katanyer...
kat pasar siti khadijah tu biasa la..nama pun pasar..mesti la kotor sikit n ada bau macam2 kennn..
makanan pun muroh gilerssss.....
balik kl kitaorg naik keretapi.....stesen wakaf baru...masa banyak lagi so pekene satay dulu
satay ok..kuah tu bagi yg x biasa adalah kuah tu manis lor..kita biasa sini..pedas2 ken..kalau
manis pun manis kacang tu kan..ni tak..mmg manis..meremang bulu roma ahkak!!!!

walaupun manis tp perut adalah lapo..baham jugak..kasi habis
lepas baham satay en.suami lak nak makan nasi kerabu..
bising mulut dia...dah la sedap..murah sggggt na...
aku adalah dah kenyang sgt...
tadaaaa...yg biru ni masa kat kelas..yg pinkkk tu dah ada ownernyer..


bagi yg berminat bleh email saya

tunteja7630@yahoo.com

2 ulasan:

  1. ala..k.ana..xnak la beli..k.ana ajar sy je la...dr aritu nk bljr buat tedi bear

    BalasPadam
  2. lps ni anna buat la kelas plk..

    BalasPadam