4 Oktober 2010

Cerita Paling Sedey..spjng hampir 6thn berkahwin...

ermm canner nak mulakan n3 kali ni..mmg sedey la bg haku
sbb haku yg kene... hehehe ...

(pandai2 la korang klik kalau nak tgk)

seorg mmber.."mmber"..masa belajar dulu, sebelom ni hbungan mmg baik
x dak pun nk gadoh2 ker apa...hingga pada besday haku aritu..
dia ucap besday kat FB aku..haku dgn girangnyer mmbalas dgn..
ucapan "thanks mr.teady"...

itu adalah panggilan sejak zaman belajar lg..so bg
haku itu hanya gurauan lah...
x sangka lak..dia marah aku sehingga dia mmbalas
dia panggil aku bangsat...dan yg paling x bleh nk terima
dek naluri perempuan haku adalah
" padan muka hang...aku rasa hang mandul"
berubah muka suami aku bila baca post tu..aku jgn ckp la..
bejurai ayor mata....
rasa kaki haku layu..x mampu nk bdiri..serius mmg tu yg haku rasa
haku x mampu nak balas apa yg di makikan tu...
aku sms mmber suh baca...aku biarkan
diorg jerk yg balas makian tuh...begitu la sifat haku
kalau marah tu haku akan diamkan diri buat seketika...

2hr jugak haku bermurung....
suami haku pun x penah tuduh aku mandul..doctor pakar
sendri pun sah kan kami berdua ok.....
itu la manusiakan...lupa bila ALLAH dah lengkapkan hidup dia.
sapa yg bila usia pkahwinan dah nk masuk 3thn..x nak anak..
aku lagi la...dah hampir 6thn mesti teringgin sgt,...tp haku kene redha jugak apa yg telah
ditentukan...apa yg terjadi hanya ALLAH jer yg maha tahu..

bila ramai yg tegur dia...dia terus delete siap delete haku dr list dia lagi..
nk putus kawan gamaknyer..sebegitu sekali yer.
apalah perasaan dia masa nak chop haku mandul tu...

ini la yg d katakan sekali sekala kita kene pentingkan diri sendri dulu..
sekali sekala kene jaga hati sendri dulu
dari asyik nak jaga hati org lain..

ermmm..korang nilaikan lah sendri...
kalau korag berada kat tempat haku n suami..

sampai bila2 agaknyer haku x akan lupa...


3 ulasan:

  1. kurang ajar....
    mana pergi rasional n fikiran dia nih...
    bodoh

    BalasPadam
  2. sabar cikana. kawan yang betul2 susah senang bersama2 susah nak carik. Anggap ajelah benda tu lumrah hidup. kan.. pasal jodoh, rezeki dan anak tu. serah aje pada tuhan. dia lebih tau kenapa... banyakkan bersabar. insyaallah. semoga dimurahkan rezeki....

    BalasPadam
  3. hidup tue mmcm roda.. tak perlu point out kekurangan diri org lain, masing2 ada bahagian masing2.. tunggu & lihat saja lah.

    BalasPadam